Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


ajankohtaistaSähkösopimus asiaa

Omakotiyhdistyssanomat


oky-sanomat_2024-lr.pdf Vuoden 2024 lehti
oky-sanomat_2023-lr.pdf Vuoden 2023 lehti


TPK:n Omakotiyhdistyssanomat julkaistaan tuttuun tapaan kesäkuun alussa. Kyseessä on tuhti lukupaketti, jossa asiaa asumisesta, rakentamisesta, saneraamisesta, puutarhasta, kaavoituksesta yms.

Tässä lehden mediakortti 2024.BIOJÄTE INFO


Jätelain muutoksen voimaantulosäännöksissä on sanottu seuraavasti ”Tämän lain 41 a §:n mukaista jätteen haltijan velvollisuutta antaa tiedot biojätteen kiinteistöllä tapahtuvasta pienimuotoisesta käsittelystä kunnan jätehuoltoviranomaiselle ja kunnan jätehuoltoviranomaisen velvollisuutta merkitä tiedot 143 §:ssä tarkoitettuun rekisteriin sovelletaan 1 päivästä tammikuuta 2023.” Olemme pyytäneet toimittamaan tiedot jo nykyisin olemassa olevista biojätteen kompostoinneista kuluvan vuoden loppuun mennessä, jotta voimme alkaa siirtämään ko. tietoja viranomaisen rekisteriin 1.tammikuuta alkaen kuten tuo em. voimaantulosäännös edellyttää.

Mikäli biojätteen kompostointi aloitetaan kiinteistöllä vasta 1.tammikuuta 2023 jälkeen, ei ilmoitusta tarvitse siis nyt vielä tehdä. Jäteasetuksen mukaan biojätteen kompostoinnin aloittamisesta on ilmoitus tehtävä kahden kuukauden kuluessa aloittamisesta. Mitään kiirettä ilmoituksen tekoon ei siis ole niillä, jotka ovat aloittelemassa kompostointia vasta ensi vuonna tai sen jälkeen.

Heinäkuussa 2024 tulee voimaan jäteasetuksen säännös, jonka mukaan kunnan on järjestettävä biojätteen erilliskeräys jokaiselta yli 10 000 asukkaan taajamassa sijaitsevalta kiinteistöltä, jossa on vähintään yksi asuinhuoneisto. Tätä velvollisuutta ei sovelleta kiinteistöön, jonka biojätteet kompostoidaan kiinteistöllä. Kompostointi on siis erilliskeräyksen vaihtoehto. Tämä säännös ei siis suoraan liity kompostoinnista ilmoittamiseen.

Ystävällisin terveisin

Veli-Matti Suhonen Jätehuoltoasiamies Kaupunkiympäristö, Ympäristönsuojelu p. 040 1807657 veli-matti.suhonen@turku.fi


Jäsentiedot vuodelle 2024


Yhdistysten toimihenkilöt 2024 päivitettyjä lomakkeita kaipaillaan toimistolla.
Voit lähettää tiedot joko lomakkeella (alla) tai hakea lomake TPK.n toimistosta ja postittaa se TPK:n toimistoon. Katso yhteystiedot täältä.

kaavake.doc

* Sähköpostin voit lähettää osoitteeseen toimisto@turunpientalot.fi`

ajankohtaista.txt · Viimeksi muutettu: 2024/06/03 05:27 / tomi

Sivutyökalut